Днес над страната ще бъде предимно слънчево. Купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива в следобедните часове, но главно в източните и планинските райони.

Възможно е да има и краткотрайни превалявания. Вятърът ще бъде умерен до силен поривист от запад. Максималните температури тази събота ще бъдат между 21 и 26 градуса.

В планините сутринта ще е предимно слънчева, но ще бъде ветровита. Вятърът ще е умерен до силен от запад-северозапад. В следобедните часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превалявания и гръмотевици. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 15 градуса, на 2000 м - около 10 градуса.

Предимно слънчево ще е над Черноморието. В късния следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и по северното крайпрежие ще има превалявания с гръмотевици. Вятърът ще е умерен до силен от запад. Максималните температури ще са между 21 и 23 градуса, температурата на морската вода е 18-20 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

Утре през деня ще е предимно слънчево и само на отделни места в планинските райони ще има купеста облачност и краткотрайни валежи. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от юг-югоизток, Максималните температури ще са между 23 и 29 градуса.

Прочетете още:

Очаква ни дъждовно лято