Днес ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни превалявания.

Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток. Максималните температури ще са между 29 и 33 градуса.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Слънчево ще бъде и над планините, но следобед  ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност. В някои райони ще има кратки валежи, придружени от гръмотевична дейност.

Вятърът ще е до умерен, по билата ще духа временно силен, от североизток. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 23 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 16 градуса.

По Черноморието облачността ще започне да се увеличава още в сутрешните часове. Следобед ще има купеста облачност, валежи и гръмотевици. Вятърът ще е до умерен от североизток.

Максималните температури на въздуха ще са между 28 и 30 градуса, а тези на морето ще бъдат около 23-24 градуса. Вълнението на морето е 2-3 бала.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Тази сутрин слънцето изгря в 05:47 часа и ще залезе в 21:06 часа (продължителността на деня ще е 15 часа и 18 минути). Луната е във фаза нарастваща полупълна и се намира в знака "Скорпион".

Прочетете също и:

Уикендът ни е приготвил хубаво време

Времето през юни ще донесе изненади