Във вторник времето ще е предимно слънчево. В часовете преди обяд на места в низините и котловините ще има мъгла или ниска облачност. Около и след обяд ще се появи слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури през деня ще са между 12 и 18 градуса, в София ще са около 15.

Слънчево ще е времето над планините. Вятърът ще е умерен до силен от запад-северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще бъдат около 10 градуса, а на 2000 метра - около 5 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. В сутрешните часове ще има ниска облачност или мъгла. През деня ще остане почти тихо. Максималните температури ще са между 10 и 13 градуса, температурата на морската вода е около 9 градуса, а вълнението на морето е около 2 бала.

В сряда вятърът ще смени посоката си и ще се усили. Температурите през деня ще се понижат с до 4-5 градуса. Над страната ще има значителна облачност, а валежите ще започнат след залез.

Предимно облачно ще е времето в четвъртък. Очакват се валежи, които ще са значителни в западните райони на страната. Температурите ще продължават да се понижават.

Още за времето:

Какво ще стане, ако вечната замръзналост в Арктика се стопи

Доброволци от цял свят ще снимат морските приливи