Пътят към популярната туристическа дестинация “Чудните мостове” е разрушен от поройните дъждове, съобщи за NOVA кметът на село Забърдо Валентин Черпоков. 

От четвъртък вечер шосето е затворено.

Черпоков разказва, че реката, която се движи успоредно на платното, е излязла от коритото си и е компрометирала тесния участък.

Движението няма да бъде пуснато, докато шосето не бъде ремонтирано и обезопасено. Валентин Черпоков заяви, че за това са нужни средства, с които общината не разполага и се налага спешна помощ от държавата.

Преминаването на леки коли е невъзможно. Приканвам хората да не пътуват за „Чудните мостове”. Разчитаме на правителството да ни помогне спешно, защото нямаме средства за ремонт. Сега започва туристическият сезон и за нас това би било пагубно. Пътят не води до населено място и затова не може да участваме в проект за ремонт”, коментира в ефира на „Здравей, България” в петък сутрин Черпоков.

Чудните мостове е популярен скален феномен в Родопите, привличащ хиляди туристи. До него се стига по единствен път от разклона за село Забърдо по главното шосе между Асеновград и Смолян.