Поройни дъждове в Мексико предизвикаха сериозни наводнения. Тежка е ситуацията в болница в град Тула, където най-малко 17 души са починали заради придошлите води, съобщават властите в страната, цитирани от световните медии.

Лечебното заведение в щата Идалго е било наводнено заради преляла река. Електрозахранването в болницата е било прекъснато.

 

 

Някои от жертвите са били пациенти с COVID-19, лекувани с кислородна терапия, съобщават местните медии.

Спасителни екипи са успели да евакуират близо 40 пациенти. В същото време лодка, превозваща губернатора на щата Омар Фаяд, е потънала в реката.

По-късно Фаяд публикувал в профила си в Twitter, че е „жив и здрав“ и че „държавните власти ще продължат да координират спешните операции в засегнатите райони“.

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че е "много натъжен" от смъртта на хората в болницата. Той призова жителите в ниските райони да се преместят в приюти или да останат при роднини и приятели на по-безопасни места.

 

 

Повече от 30 000 души в градовете в щата са засегнати от наводненията. Отделно лошото време отне живота на още двама души в Екатепек – северно предградие на Мексико Сити

Вечерта във вторник мощно земетресение разлюля района край Акапулко, където тоне живота на един човек и принуди стотици да излязат в дъжда, за да се предпазят от евентуални последващи трусове.

По темата:

Мощен трус в Мексико нанесе щети и отне живота на един човек