Времето днес ще е предимно слънчево

В сутрешните часове ще има мъгла в низините и котловините, но до обяд ще се разсее. Минималните температури ще са между 3 и 7 градуса, а дневните ще се по-високи от вчерашните - между 20 и 24 градуса.

Над планините ще е слънчево

За кратко ще се появи незначителна висока облачност. Вятърът ще е слаб от западната четвърт, освен по високите върхове на Рила и Пирин, където ще духа от изток. Максималните температури на 1200 метра ще са около 21 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 15 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево

На много места ще има ниска облачност или мъгла в часовете преди обяд. Вятърът ще е слаб със западна компонента. Максималните температури ще бъдат между19 и 23 градуса, температурата на водата е около 19-20 градуса, а вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В петък над повечето райони ще е предимно слънчево

Времето ще продължава да се затопля и температурите през деня на места ще достигат до 25-26 градуса. В планините също ще стане по-топло. На места в равнините ще има сутрешни мъгли. 

В събота от запад ще се появи разкъсана облачност.

Съществени валежи обаче не се очакват. Облачността ще стане значителна в неделя, когато в следобедните часове се очакват превалявания от дъжд.

Още за времето:

Озоновата дупка достигна своя максимум

Земетресение в Исландия изгони депутатите от парламента

Влошава се състоянието на природата в Европа