През днешния ден ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност. Очакват се валежи и гръмотевици, които ще са по-значителни в източната половина на страната.

Ще духа северозападен вятър, който ще се усили, най-чувствително ще се усещат поривите му в западните райони на Дунавската равнина. Максималните температури ще бъдат между 19 и 23 градуса.

В половината страна е обявен жълт код за опасно време. В областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Габрово, Стара Загора, Велико Търново, Ямбол, Бургас, Търговище, Русе, Шумен, Силистра и Разград ще има интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури и градушки.

Очаква се през следващите 24 часа количествата да бъдат около 20-25 л/кв.м, а на места до 30-35 л/кв.м.

Купеста и купесто-дъждовна облачност ще има над планините. В много райони ще има валежи и гръмотевична дейност. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 12 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 6 градуса. 

Над Черноморието ще има значителна купеста и купесто-дъждовна облачност, кратки превалявания от дъжд и гръмотевична дейност. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 19 и 21 градуса, температурата на морската вода е около 17-18 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

Прочетете също и:

Ето какво ще е времето до края на седмицата

Очаква ни дъждовно лято

Какво ще бъде времето през май