Във вторник от юг-югозапад ще започне да нахлува по-топъл въздух, с който температурите ще се повишават. Облачността от север на юг ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево.

Валежите в Южна България постепенно ще намаляват и спират и следобед ще има повече слънчеви часове.

Максималните температури във вторник ще са между 13 и 18 градуса в повечето райони, от нула до 8 градуса в планините и от 11 до 13 по морето.

Слаби превалявания от дъжд, над 1700 от сняг, ще има над масивите от югозападната половина на страната. Следобед обаче и там облаците ще намаляват.

Затоплянето продължава и в сряда, когато термометрите ще гонят пролетни стойности около и над 20 градуса. Видимостта ще е намалена в сутрешните часове, а през деня ще бъде предимно слънчево.

В четвъртък отново ще вали. Дъждът ще е краткотраен, но интензивен и придружен от гръмотевична активност. Има потенциал на места да падне дребна градушка.

Заради вече добре познатото ни „нахлуване на средиземноморски въздушни маси“ атмосферата ще се насити с прах от пустините на Северна Африка. По-значително запрашаване се очаква в Югозападна България. Така предстоящите валежи в някои райони ще са „кални”.

В неделя над страната отново ще премине студен атмосферен фронт, който ще донесе превалявания. След 11 април обаче ще се радваме на типично пролетно време с повече слънце и температури около и над 20 градуса.

Какво ще е времето до края на месеца разберете ТУК.

Прочетете и:

Рекордни пролетни снеговалежи в Москва

Кога зад пролетната умора се крие сериозен проблем

Смъртоносни порои в Рио де Жанейро