През последния работен ден за седмицата е най-добре да останете на закрито. Отново е в сила жълт предупредителен код за опасно време, този път в 10 области на страната.

Край Добрич, Силистра, Разград, Русе, Търговище, Шумен, Варна, Сливен, Ямбол и Бургас се очакват значителни превалявания. Прогнозираните количества са до 30-35 литра на квадратен метър.

В по-голямата част от страната денят започна с предимно слънчево време. Облачността ще започне да се увеличава от североизток и постепенно ще обхване цяла България. Очакват се валежи от дъжд, а в следобедните часове – гръмотевични бури.

Вятърът ще е до умерен от северната четвърт. Температурите в топлата част на деня ще се колебаят между 22 и 27 градуса, а в крайните югозападни райони термометърът на места ще показва стойности до 30 градуса.

Дъждовно и предимно облачно ще е в планините. Вятърът ще е до умерен, а максималните температури ще са от 11 до 18 градуса.

По Черноморието също ще бъде предимно облачно и с валежи от дъжд. Максималните температури на въздуха ще са между 20 и 23 градуса, а тези на морската вода – до 19-20. Вятърът ще е умерен и вълнението на морето ще се усили до 2-3 бала.

През уикенда също няма да успеем да се насладим на слънчево време. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, очакват се и превалявания.

Още за времето:

Торнадо и сняг в Анталия

Дъждът причини наводнения в Русе

Премина ли човечеството климатичната граница, от която няма връщане назад