Средиземноморски циклон усложнява метеорологичната обстановка в страната до понеделник. В 4 области на страната е обявен оранжев код за интензивни валежи: Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.

В областите Кюстендил, Перник, София-град, София-област, Враца и Монтана е в сила жълт предупредителен код за обилни валежи от дъжд, които ще преминават в сняг. Във всички останали райони на страната е обявен жълт код за интензивни валежи

Вятърът в неделя ще се ориентира от североизток и ще се усили на много места, а с него ще нахлува и студен въздух.

Следобед в Предбалкана, по високите полета на Западна България, а вечерта и в Лудогорието дъждът ще преминава в сняг.  Очакваните количества са от 15-35 мм в някои райони до 50-60 мм в югоизточните части.

Температурите ще паднат и максималните ще са от 3 до 8 градуса. През нощта облаците над Западна България ще се разкъсват и ще намаляват.

В понеделник с развитието на деня ще спират и валежите в източната половина. Вятърът ще отслабва и стихва, а в следобедните часове от юг ще нахлува по-топъл въздух.

Времето във вторник ще е предимно слънчево, но след пладне в Югоизточна България облачността отново ще се увеличи и на места ще превали за кратко.