Температурите в петък сутринта отново ще са ниски: до около минус 7 – минус 8 градуса. В западната половина на страната на места ще има мъгла, която ще се разсее до обяд.

След пладне денят ще бъде слънчев, на места с рехава облачност. Температурите ще нагоре и ще са в интервала от 5 до 10 градуса.

Жълт код за силен вятър е обявен за 12 области на страната. В района на Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище и Разград поривите на вятъра ще достигат до 60-70 км/ч.

И в планините температурите ще се повишат, но времето ще продължи да бъде студено и ветровито. Силни пориви се очакват по старопланинските склонове,  а по-късно и в масивите на югозапад. Дневни температури ще са между минус 1 градус по високото, до към 3-4 градуса в ниското.

В събота ще е ветровито, с повече облаци сутринта и по-малко следобед. Слаб сняг е възможно да превали в Стара планина. В неделя слънцето ще е по-щедро. И през двата почивни дни дневните температури ще се колебаят в интервала 5-10 градуса.

В първия ден на следващата седмица ще се затопли още малко и дневните температури ще са с 2-3 градуса по-високи. Още в понеделник следобед и вечерта обаче, с преминаване на студен атмосферен фронт вятърът ще се усили и ще започне захлаждане.

Валежи от сняг се очакват във вторник, когато и температурите ще се понижат.

Още за времето:

Вадете топлите пуловери, идва студ

Как да се адаптираме към студа през зимата

Най-необичайните зимни спортове