Съботният ден ще бъде слънчев, но около и след обяд на места ще се развива купеста облачност и е възможно да превали. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Максималните температури ще са между 31 и 37 градуса.

В сила е жълт код за високи температури за 16 области на страната, в които се очаква температурите да надвишат 35 градуса след обяд. При такива високи градуси на термометъра има опасност чувствителни и болни хора, възрастни и деца да получат здравни проблеми.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Предупреждението е обявено за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Хасково и Ямбол.

Над планините ще бъде слънчево. В следобедните часове над Източна Стара планина ще се развива купеста облачност и на места са възможни кратки валежи. Вятърът ще е слаб до умерен от север-североизток. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 27 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 20 градуса.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Около обяд над централните и северните райони ще се развива купеста облачност, но валежи почти няма да има. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Максималните температури ще са между 28 и 31 градуса, температурата на морската вода е около 27 градуса, а вълнението на морето е 2-3 бала.

Прочетете също и:

Китай е в очакване на мощен тайфун

Какво време ни очаква през август