Предстои слънчев и горещ ден. Следобед от северозапад ще започне да се заоблачава и привечер ще превали на места в западната половина от страната.

Има условия за градушки. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 32 и 38 градуса.

За област Благоевград остава в сила оранжев код за опасно високи температури. Предупреждения за горещини има и в Централна и Западна България.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

В областите София, София-област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Габрово, Ловеч, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Смолян, Пазарджик, Перник, Кюстендил е в сила жълт код за опасни горещини.

Над планините ще бъде слънчево. Вечерта ще започне да се заоблачава от северозапад и в крайните западни райони ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен от север-северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 27 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 20 градуса.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Над Черноморието ще бъде слънчево, вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Максималните температури ще са между 28 и 31 градуса, температурата на морската вода е около 26 градуса, а вълнението на морето е 3 бала.

Прочетете и:

Какво време ни очаква през август

Горският пожар край Атина е овладян