Седмицата вече започна със слънчево време. Днес вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-югозапад. Максималните температури през деня ще бъдат между 12 и 19 градуса.

Над планините ще бъде предимно слънчево и вятърът ще бъде умерен от запад-северозапад. Максималните температури на височина 1200 м ще са около 5 градуса, а на 2000 м ще бъдат около нулата.

Предимно слънчево ще бъде и над Черноморието, където вятърът ще е слаб до умерен от югозапад. Максималните температури през деня ще са между 11 и 13 градуса, температурата на морската вода е около 7 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

Във вторник облачността ще се увеличи с развитието на деня. Максималните температури ще бъдат между 16 и 20 градуса, а вятърът ще бъде със северозападна компонента. На места са възможни слаби превалявания от дъжд.

В сряда ще има разкъсана облачност и температурите слабо ще се понижат. Вятърът ще бъде умерен, валежи няма да има. Такова ще остане времето и в четвъртък.

В петък и през уикенда отново ще се затопли и на места ще има температури до 23 градуса. Облачността ще бъде променлива, но към момента валежи не се очакват.