От днес времето се променя. Средиземноморски циклон, който преминава през Гърция, ще окаже влияние и у нас. За днес в южната ни съседка е в сила червен код за опасно време.

С понижена видимост в ниските райони (покрай водоемите, в котловините и низините) ще започне утрото в България. Облачността ще се увеличава от юг-югозапад, а в следобедните часове ще има превалявания на юг от Стара планина. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще са между 16 и 21 градуса.

Над планините ще има валежи след пладне, предимно по южните склонове на Централна и Източна Стара планина, Родопите, Странджа и Сакар. Ще духа до умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 12 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около6 градуса.

По Черноморието до обяд ще има ниска облачност или мъгла. По-късно се очаква увеличение на високата и средната облачност предимно по южното крайбрежие. Максималните температури ще са между 18 и 21 градуса, температурата на морската вода е около 19 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

Валежите в страната ще продължат през нощта, а в четвъртък сутринта ще засегнат по-обширни части от Южна и Източна България. До края на работната седмица времето ще захладнее още малко, но максималните температури няма да паднат под 14-15 градуса.

През уикенда можем да очакваме ветровито време. Прогнозира се преминаването на студен фронт от северозапад. Валежите в събота и неделя ще са слаби и само на отделни места.

Още за времето:

Тайфунът Молаве удари Филипините

Пороен дъжд с градушка наводни Добрич

Пътят на листата от короните до корените на дърветата