Облачността над цялата страна днес ще е значителна. Преди обяд ще има снеговалежи в западните части, които до края на деня ще обхванат и Източна България.

С развитието на деня валежите от сняг в Западна България и в планинските райони ще се усилват. Ще духа южен вятър, който в западните райони ще бъде слаб, в централните, източните и северно от планините – умерен до силен. Той ще донесе по-високи температури в нощта срещу четвъртък.

На местата, където в момента има снежна покривка, а през деня се очакват валежи от дъжд, ще се създадат условия за поледици. Такива валежи се очакват в най-южните и най-източните части на страната. Максималните температури днес ще бъдат между 0 и 5 градуса.

В планините ще бъде облачно и се очакват слаби снеговалежи, които следобед ще се усилят. Ще духа югозападен вятър, който ще се усили през деня. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около -2 градуса, на 2000 метра – около -7 градуса.

Предимна облачност ще има и над Черноморието. Валежите там ще започнат късния следобед, като в южните райони те ще бъдат от дъжд. Вятърът ще е силен от юг. Максималните температурите ще се повишат и ще бъдат между 3 и 6 градуса.