В четвъртък над западните и централните райони на страната ще има развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи, придружени от гръмотевична дейност. В следобедните часове облаците ще обхванат почти цялата страна, а на много места ще има и условия за градушки. Вятърът ще е до умерен от запад-северозапад.

В източните части времето ще е предимно слънчево и ще духа юг-югоизточен вятър. Максималните температури през деня ще бъдат между 26 и 32 градуса.

Над планините до обяд ще бъде предимно слънчево. След пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Очакват се краткотрайни, но временно интензивни валежи, придружени от гръмотевици. Вятърът ще е умерен до силен от запад-северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 19 градуса, а на 200 метра ще бъдат около 13 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Вятърът ще е до умерен от юг-югоизточен. Максималните температури ще бъдат между 25 и 27 градуса. Температурата на морската вода е около 26 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

Тази сутрин слънцето изгря в 06:03 часа и ще залезе в 21:01 часа (продължителността на деня ще е 14 часа и 57 минути). Луната е във фаза намаляващ полумесец и се намира в знака "Близнаци".

Още за времето:

Какво трябва да съдържа лятната ни диета

Видяхте ли вече кометата Неоуайз

Съвети за оцеляване на плажа