През последното денонощие снежната покривка в Смолян е достигнала между 30 и 50 саниметра на места. Въведени са множество ограничения по пътищата и немалко населени места са останали без ток.

Всикчки МПС, които преминават през През проходите „Рожен“, „Превала“ и „Пампорово“, трябва да бъдат с вериги заради продължаващият обилен снеговалеж. Вече са подадени сигнали за закъсали автомобили.

Трафикът на „Превала“ бе допълнително затруднен, след като машини на пътно-поддържащата фирма се закачиха и движението беше спряно за известно време.

„Един след друг са вървели ротор, багер и песекарка, при разминаване с друга машина и се закачили греблата им. Няма никакви щети, не може да става въпрос за катастрофа, движението е било отпушено за минути“, коментира зам. областният управител на Смолян Адриан Петров.

Пътят между смолянското село Момчиловци и Лъки е затворен заради паднали дървета на пътните платна.

В района на пътя Батак-Доспат снежната покривка вече е достигнала 70 сантиметра, а на мястото са изпратени машини, които почистват и опесъчават.

Селата Виево и Кутела, чепеларските Ситово и Лилково, както и кв. „Езерово“ над Смолян са останали без електричество. Очакват се повишаване на речните нива в района на Златоград.

„Нощта премина без сериозни инциденти, няма опасност засега и относно нивата на реките, следим обстановката“, коментира още зам. областният управител на Смолян.