Мощна буря се разрази снощи над туристическия район Халкидики, като отне живота на шестима души. Пострадалите са над 100.

Стихията е била придружена от силни ветрове, интензивен дъжд и градушка. Със силата си е успяла да изкорени много дървета и да срути покриви на къщи. Има отнесени автомобили.

 

 

Жертвите на бурята не са местни жители. Двама от загиналите са чешки туристи, чиято каравана е била отнесена от силният вятър.

Починали са и румънски граждани - жена и 8-годишният ѝ син, които са вечеряли в ресторант, чийто покрив се срутил вследствие на бурята. Останалите две жертви са руснаци, които са били затиснати от паднало дърво.

В Халкидики е обявено извънредно положение от властите, а новоназначеният министър на гражданската защита ще да посети района днес.

 

 

„В момента в генералното консулство не са постъпили сигнали за пострадали български граждани”, сподели пред NOVA Красимир Серафимов, първи секретар на генералното консулство в Солун.

Той увери, че през нощта всички ресорни служби са изпратили свои екипи в областта, а над 40 машини са работили за разчистване на пътищата. Някои екипи са работили и по възстановяване на електричеството на местата, където е било прекъснато.

„Има множество изпратени екипи на Спешна помощ, които да оказват помощ”, каза още Серафимов.

Прочетете и:

Тайфуни, урагани, циклони

Хората са отговорни за ураганите

Ураган потопи един от Хавайските острови