Първият ден от новата седмица започва с променливо време. На места в централните северни и североизточните райони на страната ще има превалявания в часовете преди обяд. Вятърът ще е умерен от северозапад. Максималните температури през деня слабо ще се понижат и ще бъдат между 22 и 28 градуса.

По Черноморието ще има значителна облачност, която постепенно ще намалява с развитието на деня. В сутрешните часове ще има превалявания по северното крайбрежие. Вятърът ще е умерен от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 24 и 27 градуса. Температурата на морската вода е около 25 градуса, а вълнението на морето е 2-3 бала.

Променлива облачност ще има над планините, но валежи се очакват само на изолирани места. Вятърът ще е умерен до силен от север-североизток. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 15 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 10 градуса.

Вятърът ще отслабва през следващите дни. Очаква ни предимно слънчево време до края на работната седмица. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но вероятността за превалявания е малка. Живакът в термометрите ще тръгне нагоре и в сряда температурите на много места ще надвишават 30 градуса.

Още за времето:

Ето какво ще е времето през юли

Предстои да видим кометата C/2020 F3

Земята ще продължи да се затопля в следващите 5 години