И днес над страната ще е слънчево, а около и след обяд ще бъде горещо. Вятърът ще е слаб до умерен от изток. Максималните температури ще са в интервала 32 - 38 градуса.

В Благоевград все още е в сила оранжев предупредителен код за опасно високи температури. Очаква се термометрите в областта да надхвърлят 40 градуса.

Жълт код е в сила за 14 области на страната, където се очаква градусите да се повишат до над 35 градуса.

Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София-област, София-град, Перник и Кюстендил.

Над планините ще бъде слънчево, вятърът ще е до умерен от изток. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 28 градуса, а на 2000 метра ще са около 21 градуса.

Над Черноморието също ще е слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток. Максималните температури ще са между 28 и 31 градуса, температурата на морската вода е около 27 градуса, а вълнението на морето е 3-4 бала.

Утре над страната отново ще е слънчево и горещо. Вятърът ще е слаб до умерен от изток, а максималните температури през деня ще са в интервала 33-39 градуса. Вечерта ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност и над много райони в западната половина на страната ще превали и прегърми.

Прочетете и:

Жертвите на мусоните в Индия са над 175

Какво време ни очаква през август