Метеорит, придружен от силен тътен, падна в Измир. Стотици местни жители са успели да го заснемат, а част от тях разказват, че са чули оглушителен звук, наподобяващ взрив.

Няма официална информация от турските власти, което накара много хора да започнат да развиват конспиративни теории. Според местните силният тътен много напомнял на земетресение.

 

 

Някои смятат, че въпросният метеор е част от от най-големия годишен звездопад Персеидите, който е активен от 17 юли до 24 август, а пикът му е скоро – около 12 август.

Преди няколко дни в Норвегия също падна метеорит и е възможно късче от него да е паднало в близост до столицата Осло.

Метеоритът в Измир е оцветил небето над Турция, което в момента е изпълнено с дим от пожарите, които от дни опустошават големи райони в страната, пише Dariknews.bg.

Много скоро след това астрономическо събитие в социалните мрежи се появиха шеги, свързани с метеорита. По-възрастните хора обаче са стреснати и смятат, че това е лоша поличба, която вещае бъдещи бедствия за страната.

В момента в социалните мрежи се развиват различни теории за „края на света“, спекулации за пристигане на извънземни, както и много други подобни конспирации.

 

 

Слуховете за края на света са винаги актуални и предизвикват сериозни онлайн спорове. Много пророци са казвали, че Земята ще претърпи огромни апокалипсиси и удари от метеорити.

Съществуват и индиански теории за края на света, които свързват това с т.нар. "Нощ на кървящите звезди". Индианците смятали, че метеоритите са кървави звезди, които оставят следи в небето.

Тази конспиративна теория се появи през 2010 г., като се твърди, че разказите на известен шаман били засекретени в библиотеката на Американския конгрес.

Прочетете и:

В Норвегия търсят части от наскоро падналия метеорит

Падащи звезди в нощното небе през август