Според информация на НИМХ към 05:00 часа в понеделник най-много сняг е паднал в Хасково – 21 см. Значителна снежна покривка има и във Враца – 13 см, София – 11 см, Велико Търново – 9 см и Чирпан – 8 см, предава NOVA.

В планините новият сняг е много повече. Временно е затворен Троянският проход заради традиционните за района снегонавявания.

По пътищата в област Смолян са задължителни веригите.

В София тази нощ във връзка с валежите от сняг са извършвани по няколко обработки със смеси срещу заледяване.

Фирмите, ангажирани със зимното почистване на града, са обработвали със смеси срещу заледяване, извършвали са и избутване на сняг по трасетата на градския транспорт, вътрешно-квартални улици, стръмни участъци и мостови съоръжения, както и общинска пътна мрежа, Южната дъга на Околовръстен път и „Самоковско шосе“.

На терен са работили 139 снегопочистващи машини, съобщават от Столична община.

В момента продължава работа в някои райони като „Сердика“, „Искър“, „Надежда“, „Витоша“, „Панчарево“, „Банкя“, в с. Клисура, с. Бистрица, с. Плана и др. Започна и почистване на прилежащите пространства на спирките на градския транспорт, на подходи към пешеходните подлези и метростанции.

Екипи на Столичен инспекторат извършват контрола на дейностите по почистване. Извършва се и опесъчаване и почистване на планинските пътища на Природен парк „Витоша“ – „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златните мостове“.

Към момента градския транспорт навсякъде изпълнява обичайните си маршрути. Обходи на терен осъществяват екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

Още по темата:

Посрещаме март с обилни снеговалежи