Макар денят да започна с преобладаващо слънчево време, в часовете след обяд от запад ще започнат валежи от дъжд. Максималните температури ще са в интервала 12-17 градуса.

Ще духа слаб до умерен вятър, който привечер ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него ще започне да нахлува студен въздух, който ще обърне дъжда в сняг.

Значителни валежи ще паднат в източната половина на страната. През деня в четвъртък ще продължи нахлуването на студени въздушни маси и максималнирте температури значително ще се понижат. На изток се очакват стойности до 7-8 градуса, докато в западната половина те ще бъдат до около 6 градуса.

Предимно облачно ще остане времето в сутрешните часове в петък. Валежите обаче ще са оскъдни и само на изолирани места. След пладне облачността ще започне д се разкъсва и на много места ще се покаже слънцето.

В най-топлата част на деня температурите в страната ще достигат стойности между 7 и 12 градуса.

Уикендът ще започне с предимно слънчево време в повечето райони, освен в Източна България, където облачността ще остане значителна. Стойностите на термометрите ще се повишат с до около 5 градуса.