Този вторник точно в 19:00 часа заблестяха светлинките на коледната елха в София. Това е един от най-вълнуващите моменти за столичани през декември, но тази година събитието се проведе без концертна програма заради пандемията.

Пред коледното дърво медици и служители от звеното “Аварийна помощ и превенция“ изписаха с букви: "Спасяваме живота заедно".

Същата вечер светнаха и 4-те хиляди лампички на високата 13 метра коледна елха в Пловдив. Дръвчето тежи близо 1 тон и се намира на площад Стефан Стамболов пред община Пловдив. Там 6-годишната Ангелина заедно с Дядо Коледа запали символично светлинките.

Коледната елха в Силистра също грейна на 1 декември. Светлините бяха запалени от кмета на общината и деца от Вокалната студия "До Ре Ми".

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Жителите на Русе също успяха да се насладят на този обичай. Традиционната концертна програма обаче беше заменена с видеообръщение на кмета към своите съграждани. Елхата в Русе се състои от общо 785 светещи елемента.

В 17:50 заблестяха лампичките в Шумен, където празнична заря положи началото на коледно-новогодишните празници в града.

Коледното настроение обхвана жителите на населени места в цялата страна. Макар да се намираме в извънредна епидемиологична обстановка, празничният дух не намалява.

Прочетете също и:

Лондонската елха ще грейне в четвъртък

Ню Йорк вече има коледна елха