Очаква се още в следващите няколко дни зимата да си отиде и времето отново да ни зарадва с пролетни температури.

Още тази нощ валежите от дъжд и сняг ще спрат над цялата страна. В сряда ще продължава да бъде хладно с максимални температури между 7 и 12 градуса. Сутринта облачността ще бъде значителна над цялата страна, но постепенно ще се разкъса и ще намалее.

В четвъртък ни очаква нова порция валежи, които обаче няма да бъдат съществени. Преваляванията ще са най-вече над западните и южните области на страната. Времето ще е по-хладно с максимални температури между 6 и 11 градуса. 

В петък над по-голямата част от страната ще бъде облачно със слаби превалявания от дъжд в някои райони и от сняг в планините. Това ще удължи ски сезона, като се очаква снежната покривка по високите части да бъде подходяща за зимните спортове.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Пролетта се завръща още през уикенда, когато ни очакват предимно слънчеви часове. Температурите в събота ще се повишат и максималните ще са между 12 и 17 градуса, а в неделя на места ще достигнат и до 22 градуса.

Пролетното време се очаква да продължи и следващата седмица, но след 21 март вероятно отново ще има валежи и понижаване на температурите.

Прочетете още и:

Пролетта подрани в Калифорния

Време за...температурен рекорд

България е дом за 70% от птиците в Европа