Във вторник ще е предимно слънчево. В часовете около пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, като на много места в Източна България и планинските райони ще има краткотрайни превалявания, които на места ще са временно интензивни и придружени от гръмотевична дейност.

Има условия за градушки. Вятърът ще бъде умерен до силен от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 28 и 33 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево в часовете около обяд. По-късно ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има превалявания. Максималните температури на въздуха ще са между 28 и 31 градуса, а тези на морската вода ще бъдат около 26 градуса. Вълнението на морето е 1-2 бала.

Предимно слънчево ще е в планините до обяд, но след това ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В много райони ще превали и прегърми, има и условия за градушки. Вятърът ще е умерен до силен от север-северозапад. Максималните температури на 1200 метра ще са около 15 градуса, а на 2000 метра - 20 градуса.

Времето ще се стабилизира в сряда, когато ще има повече слънчеви часове. Вятърът ще отслабне, а дневните температури слабо ще се повишат.

Още за времето:

Наближава време за дългия път на прелетните птици на юг

Десетки жертви на проливни дъждове в Япония

Знаете ли тези факти за земетресенията