В следващите дни се очакват превалявания, а на места – и гръмотвечни бури. През уикенда валежите обаче няма да са интензивни, нито ще има риск от градушки.

До края на деня в петък времето ще остане топло. Над планините и отделни места от югозападната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще превали и прегърми.

Максималните температури ще останат в интервала 27 – 32 градуса.

В събота през страната ще мине студен атмосферен фронт. Вятърът ще се ориентира от северната четвърт и с него ще започне нахлуването на по-хладен въздух. Ще започнат валежи от северозапад и до края на деня ще преминат през цялата страна в югоизточна посока. Ще има и гръмотевична активност.

Температурите през деня ще се понижат, но въпреки това ще останат високи: между 25 и 30 градуса.

Няма риск от градушки“, каза синоптикът Георги Цеков от НИМХ в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

По думите му в неделя ще е по-хладно, температурите ще се понижат, а валежите ще са в източните райони. В западната част на страната ще е подходящо за разходки. Към средата на следващата седмица отново ще има захлаждане.

Прогнозата на НИМХ сочи, че на Балканския полуостров ще бъде топло, с превалявания. В Турция температурите ще са високи, подходящи за плаж. Температурата на водата по нашето крайбрежие също се повишава.

Още за времето:

Местата, на които е вечна пролет

Дъждът не отмива полените

Как влияе времето на настроението на котките