Днес времето ще е предимно слънчево над повечето райони на страната, като най-късно облачността ще се разкъса над Югоизточна България. В западните части ще остане тихо, докато в източната половина на страната вятърът ще е умерен до силен от север-североизток. Максималните температури днес ще са между 0 и 6 градуса.

Времето над планините ще е предимно слънчево. Значителни валежи се очакват в Централна Стара планина, Рила и Западните Родопи. Вятърът днес ще е умерен до силен от север-североизток със скорост на поривите около 50 км/ч

Значителна снежна покривка има в Рила и Пирин, където надвишава 1 м, както и в централните райони на Стара планина, където е между 70 и 100 см. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около -3, а на 2000 метра ще бъдат около -10 градуса.

Снимка: pexels Снимка: pexels

Облачността над Черноморието ще е значителна, но с хода на деня постепенно ще се разкъсва и ще намалее. Валежи от дъжд се очакват по южното крайбрежие. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър, който по-късно ще утихне. Максималните температури ще са между 2 и 6 градуса, температурата на морската вода е около 10 градуса, а вълнението на морето е 3-4 бала.

В средата на седмицата ще се радваме на слънчево време. В сряда и четвъртък вятърът ще продължи да отслабва. В сутрешните райони температурите ще са под нулата, но през деня ще се покачват.

Прочетете също и:

Скоростта на вятъра в Сливен надвиши 120 км/ч

Какво време ни очаква през януари