В последния ден на месец март времето ще бъде прохладно, но слънчево. В късните следобедни часове ще се появят облаци от североизток и вечерта се очакват слаби превалявания в централните и източните части на страната.

Вятърът ще се усили и това ще се усети най-вече в областите около крайбрежието и в Южна България. Максималните температури ще са в интервала 11 –16 градуса, най-топло ще е покрай долината на река Струма.

В планинските масиви на Южна България и в отделни райони на Родопите вятърът ще бъде силен. Снеговалежи се очакват късно привечер по високите върхове на Стара планина. Максималните температури слабо ще се понижат – до около минус 3 градуса по високите части, а в ниското до плюс 4 градуса.

През първите дни на април времето ще се затопли и термометрите ще показват стойности над 15 градуса, а на места дори около и над 20 градуса. 

В петък следобед небето ще се заоблачи и ще започнат краткотрайни интензивни валежи. В Централна и Източна България са възможни гръмотевични бури. Над страната ще премине студен фронт, придружен от силни пориви на вятъра.

Още за времето:

Необичаен облак "захлупи" Витоша

Халеевата комета е забелязана за пръв път от китайски астрономи на днешния ден

Стотици животни са загинали заради пластмасата в Черно море