В последния ден на август ще се радваме на слънчево и горещо време. Рано сутринта в източната половина на страната се появи ниска облачност, която постепенно ще се разкъсва и ще намалява до обяд. Ще духа до умерен вятър от изток. Максималните температури ще са между 35 и 39 градуса.

По Черноморието ще е слънчево, освен в часовете преди обяд, когато ще има ниска облачност. Вятърът ще е слаб от изток-североизток. Максималните температури ще са в интервала 29 - 32 градуса, а температурата на морската вода ще е около 27 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2-3 бала, по-силно в часовете преди пладне.

Слънчево ще бъде и времето над планините. Вятърът ще  е слаб до умерен от северната четвърт. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 28-29 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 21 градуса.

Във вторник започва новият месец, но за жалост ще го посрещнем с купеста и купесто-дъждовна облачност в следобедните часове над планините и западните райони. На места се очаква да превали и прегърми, а дневните температури слабо ще се понижат. Такова ще се задържи времето и в сряда, 2 септември.

Още за времето:

Ще става ли за море през септември

Изпращаме август с най-горещия уикенд за лятото