През последния уикенд на август ще се радваме на слънчево време. В следобедните часове на много места, най-вече в низините, ще бъде горещо. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-югоизток.

По Черноморието ще бъде слънчево с максимални температури на въздуха между 29 и 32 градуса, а тези на морската вода ще са около 27 градуса. В планините температурата на 1200 метра височина ще достига до 28 градуса, на 2000 метра - до 21 градуса.

В сила е жълт код за опасно горещо време в 20 области на страната, където максималните температури ще са между 34 и 37 градуса.

В неделя времето ще остане слънчево и горещо в повечето части на България. Живакът в термометрите през деня ще се покачи до 37 градуса в някои райони.

Страната е обхваната от антициклон, който в момента ни защитава от валежи. Той ще се задържи и през първите дни на септември, когато ще продължава да е горещо и слънчево. В средата на новата седмица се прогнозират валежи и гръмотевични бури, които ше обхванат предимно Западна България. Около 5-6 септември значителна облачност ще се появи и по Черноморието.