И днес над страната ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток. Максималните температури ще са между 18 и 22 градуса.

Слънчево ще бъде и над планините. Ще духа до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 10 градуса, а на 2000 метра – ще бъдат около 3 градуса.

По Черноморието също ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток, а следобед ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 14 и 18 градуса, температурата на морската вода е около 10 градуса, а вълнението на морето е 2-3 бала.

В петък времето ще е предимно слънчево, в следобедните часове ще се появи разкъсана висока облачност, която ще бъде по-значителна над северната половина. Вятърът постепенно ще се усилва и ще промени посоката си от северозапад. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса.

През уикенда над страната се очакват по-значителни увеличения на облачността. На места ще има и слаби превалявания от дъжд. Температурите през деня слабо ще се понижат.

Още за времето:

Какво ще бъде времето през април

Черешовите дървета поглъщат вредните емисии

Знаете ли това за вятъра