Днес валежите постепенно ще спрат и облачността над северната половина на страната ще се разкъса. Снеговалежи ще има над Югоизточна България и Родопите. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 5 и 10 градуса.

Облачно ще е времето над планините. Валежите от сняг постепенно ще спират в следобедните часове. Интензивни преваляания ще има над Рило-Родопския масив. Максималните температури на височина 1200 метра ще бъдат около -2 градуса, а на 2000 метра ще са около -5 градуса.

Значителна облачност ще има над Черноморието. Валежи от дъжд се очакват по южното крайбрежие, а над северното ще грее слънце. Вятърът ще е умерен от североизток, но с развитието на деня ще отслабва. Максималните температури ще са между 6 и 9 градуса, температурата на морската вода е около 10 градуса, а вълнението на морето е 3-4 бала.

В петък облачността ще се разкъса и на много места времето ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър с южна компонента. Максималните температури ще достигнат до 15 градуса. През уикенда ни очакват повече слънчеви часове, освен в южните райони на страната, където ще има вероятност са превалявания от дъжд.

Още за времето:

Какво ще бъде времето през април

Лавините не падат случайно