За днес се очакват краткотрайни валежи, които в северната половина на страната и в планините ще са интензивни. 

Вятърът ще бъде слаб до умерен от север-североизток. Има вероятност за градушки. Максималните температури ще са между 28 и 32 градуса.

Обявен е жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури в 19 области на страната. Предупреждението е в сила за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Русе, Велико Търново, Ловеч, Габрово, София, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян.

Над планините ще има купесто-дъждовна облачност и краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевична дейност. Вятърът ще е умерен до силен от североизток. Максималните температури на 1200 метра ще са около 20 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 12 градуса.

Над Черноморието ще има значителна облачност, която в следобедните часове ще е купесто-дъждовна. На места ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде слаб до умерен от север-североизток. Максималните температури ще са между 27 и 30 градуса, температурата на морската е около 26-27 градуса, а вълнението на морето е 2-3 бала.

Прочетете също и:

Градушка колкото топка за тенис в Сърбия