Проникването на хладен въздух от североизток продължава и в петък. Облачността над по-голямата част от страната ще е разкъсана, но ще започне да се вплътнява в следобедните часове.

Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, а краткотрайни валежи с гръмотевици ще паднат главно над Рило-Родопската област и североизточните райони на страната.

Температурите в най-топлата част на деня ще се колебаят между 14 и 20 градуса.

По морето се прогнозира значителна облачност през почти целия ден, както и краткотрайни превалявания над северното крайбрежие. Температурата на въздуха ще достига максимални стойности до 16-17 градуса, а тази на морската вода – до 14-15 градуса.

В планините няма да бъде подходящо за разходки. Денят ще се характеризира със значителна облачност и температури между 4 и 11 градуса, а над масивите от югозападната част на страната ще има гръмотевични бури и интензивен валеж.

През уикенда времето ще остане сравнително хладно за периода. Облачността през повечето време ще е разкъсана, но в много райони няма да бъдат изключени слаби превалявания. Единствено в Югоизточна България има завишен риск от интензивни валежи, заради образуването на купесто-дъждовни облаци.

Ще изпратим април с минимални температури от 7 до 12 градуса и преобладаващи максимални между 15 и 20 градуса.

Още за времето:

Настъпи сезонът на кърлежите и алергиите

Ранното събуждане понижава риска от депресия

Как влияе времето на настроението на котките