Големи части от Европа са сковани от екстремни студове, съобщават световните медии. Великобритания преживя най-тежката нощ за последните 25 години. Един човек в Германия е загинал в ледено езеро, а хиляди домакинства в Словакия са без електричество.

За последният четвърт век жителите на Великобритания на са преживявали по-студена нощ. Температурите в Бреймар, Североизточна Шотландия, паднаха до -22,9 градуса Целзий, което е най-ниската стойност, регистрирана от 1995 г.

 

 

През последните дни Великобритания е в плен на снежни бури и отрицателни температури заради бурята Дарси. Студената вълна скова в лед знаменитите фонтани на площад "Трафалгар" в Лондон и наложи временно затваряне на някои центрове за ваксинация срещу коронавируса.

Силни снеговалежи прекъснаха електричеството на хиляди домове в Централна Словакия. В източните райони има затруднения с придвижването на автомобилите. В същото време много жители на страната предпочетоха да заведат децата си на училище с шейни, вместо да ги карат с колело.

 

 

Предупреждения за заледявания са издадени в северните части на Франция. Температурите в цялата страна са отрицателни, пътищата и тротоарите са труднопроходими.

 

 

Пожарникари в Берлин са извадили мъж от заледено езеро, който починал от измръзване. Оказва се, че 43-годишният мъж е престоял там повече от два часа. Служители на реда са успели да го свестят, но по-късно е издъхнал в болница. Той и трима негови приятели са пробили дупки в леда на езерото, за да моржуват.

Прочетете и:

Айфеловата кула замръзна

Минус 23 градуса в Шотландия

Москва се готви за рекордни количества сняг