Преобладаващо слънчево ще бъде времето в съботния ден. Сутринта ще бъде прохладна с минимални температури от 8 до 13 градуса.

Следобед обаче слънцето над западната половина на страната ще се скрие зад купеста и купесто-дъждовна облачност. В много райони се очакват валежи, придружени от гръмотевична активност.

Привечер превалявания ще има и в източните райони.

Жълт код за потенциално опасно време е в сила за няколко области на Югозападна България: София, София-област, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Благоевград и Смолян. Очакваните количества са до 20-25 литра на квадратен метър.

Снимка: Станислав Станчев Снимка: Станислав Станчев

Максималните температури в събота ще се колебаят между 23 и 28 градуса. В неделя слабо ще се понижат.

Времето в планините не е подходящо за туризъм, тъй като след пладне се очакват гръмотевични бури, с по-интензивни количества дъжд в Рило-Родопската област, където ще има и условия за градушки.

Жителите на Черноморието най-дълго ще се радват на слънцето в събота. Около и след залез са възможни слаби превалявания по северното крайбрежие. Максималните температури ще са от 18 до 21 градуса, а морската вода ще бъде около 14 градуса.

В неделя времето няма да се промени особено. Отново очакваме слънчева и прохладна сутрин, както и валежи след пладне.

Снимка: Станислав Станчев Снимка: Станислав Станчев

Всички снимки, на които се наслаждавахте до момента, са изпратени от Станислав Станчев, успял да заснеме последните лъчи на слънцето край яз. Жребчево на 7 май.

Четвъртият по големина язовир в страната се намира на река Тунджа, а наименованието му идва от останалото на дъното му село Жребчево, потопено през 1965 г., което в миналото е носело името Атлари.

Ако искате да видите своите красиви фотографии в рубриката "Снимка на деня" или в някоя статия на Sinoptik.bg, можете да ги изпратите ТУК.

Още за времето:

Среднощна буря нанесе щети в Русе

За едно денонощие: отчетоха 8 земетресения у нас

Вулканът Пакая изригна зрелищно