Днешната сутрин ще е предимно слънчева, но още около обяд от запад ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност, която ще обхване цялата страна до края на деня. На отделни места ще има превалявания от дъжд с гръмотевици.

Вятърът днес ще бъде слаб от северозапад. В Дунавската равнина ще духа умерен вятър от запад. Максималните температури за деня ще бъдат в интервала между 20 и 27 градуса.

Обявен е жълт код за обилни валежи, мощни бури и градушки в 10 области на страната. Вечерта и през нощта срещу петък в Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Габрово, Стара Загора, Сливен и Ямбол валежите ще достигнат 30-45 л/кв.м.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Над планините днес ще има купеста и купесто-дъждовна облачност и в много райони ще има валежи с гръмотевици. Вечерта явленията ще станат по-интензивни. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 17, а на 2000 метра ще бъдат около 10 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, а повече облаци ще се появят в следобедните часове. През нощта ще има превалявания с гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 24 и 27 градуса, температурата на морската вода е 17-18 градуса, а вълнението на морето е 2 бала.

В петък ще има значителна и купесто-дъждовна облачност. В много райони ще има интензивни валежи. Вятърът ще остане от северозапад, но ще се усили. Максималните температури ще са между 18 и 24 градуса.

В събота са възможни кратки превалявания след обяд в източната половина на страната и в планините. Очаква се до вечерта вятърът да отслабне и температурите да се повишат. Максималните ще са между 20 и 26 градуса.

В неделя валежи ще има само по Черноморието, но ще бъдат краткотрайни. Над останалата част от страната ще има разкъсана облачност, която ще е по-значителна в следобедните часове. Температурите ще продължават да се покачват и максималните ще са между 24 и 29 градуса.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Прочетете и:

Очаква ни дъждовно лято

Какво ще бъде времето през май