Преди всяка Коледа голяма част от хората са изправени пред дилемата дали да си купят традиционно дръвче, или да заложат на изкуствено.

Повечето хора предпочитат втория вид, защото не създава толкова неудобства. Ако имате от тях, не е нужно всеки ден да метете падналите иглички около елхата, до няколко години ви се изплащат, тъй като не е необходимо всяка година да купувате ново дръвче, а и няма да се налага да излизате на студа преди празниците, за да ги купите.

Снимка: pexels Снимка: pexels

Според други обаче, изкуствените елхи не са подходящ вариант, тъй като са произведени от пластмаса, а това не е екологично и замърсява околната среда.

От друга страна, нищо не може да се сравни с невероятния аромат, който се носи от традиционната елха, както и с уюта, който създава тя в дома ни. За съжаление ежегодно много дръвчета биват изсичани, за да могат да се предлагат на пазара.

Напоследък за предпочитане са елхите в саксия, тъй като хем ухаят приятно, хем от тях не падат толкова бодли, колкото при отсечените дръвчета, хем после можете да ги засадите в гората.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

В крайна сметка елхата, която си изберете, ще краси вашия дом и сами трябва да прецените каква да бъде тя. Важното е да се съхранят традициите и настроението по време на празниците с близките хора.

Прочетете също и:

За какво да внимаваме при избора на коледна елха

Най-високото коледно дърво в Европа е у нас