В четвъртък сутринта на много места в низините и котловините ще има мъгла или ниска облачност, а времето ще се проясни в часовете около и след обяд. Предимно слънчево ще е над страната след пладне. Вятърът ще е слаб до умерен от юг-югозапад. Максималните температури плавно ще се повишават и ще са между 18 и 24 градуса.

Преобладаващо слънчево ще е над планините. Сутринта ще бъде мъгливо по върховете. Вятърът ще е силен до бурен от юг-югозапад. Максималните температури на 1200 метра ще са около 13-14 градуса, а на 2000 метра ще са около 8 градуса.

Мъгла ще има и по Черноморието и ще започне да се разсейва в обедните часове. През деня ще е преобладаващо слънчево с разкъсана облачност на места. С до умерения южен вятър ще се повишат и максималните температури, които ще са в интервала 21-24 градуса. Температурата на морската вода е около 22 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

Облачността ще се увеличава в петък и преваляванията ще започнат още в сутрешните часове, като най-големи ще бъдат количествата над западните и централните райони на страната около обяд. Ще започне да нахлува хладен въздух от северозапад, който до събота сутринта ще донесе чувствително захлаждане.

Още за времето:

Какво ще е времето през октомври

Как магнитните бури влияят на здравето

Какви плодове да ядем през октомври