Променлива ще бъде облачността над страната във вторник. Вятърът от север ще донесе застудяване и валежи. През деня ще се усили до умерен, временно силен на места и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 18 и 24 градуса.

По Черноморието ще има променлива облачност, краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад. Максималните температури ще са между 22 и 26 градуса, а температурата на морската вода ще е около 24 градуса. Вълнението на морето е 2 бала.

Значителна облачност ще има над планините. Валежи от дъжд ще има на много места, а по високите върхове на Рила и Пирин може да превалява и сняг. Вятърът ще е умерен до силен от запад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 15 градуса, а на 2000 метра – около 7 градуса.

В сряда ще остане облачно и хладно. Валежите постепенно ще отслабват и спират, но на отделни места ще има и по-сериозни превалявания.

Вятърът в четвъртък ще отслабва с развитието на деня. Облачността също ще се разкъса и ще намалее. В петък времето ще се подробри. Очаква ни предимно слънчев финал на работната седмица, с по-високи дневни температури и южен вятър.

Още за времето:

Първият сняг в Алпите подрани

Да се погрижим за есенните цветя

Геомагнитна буря удари страната