Ураганът Никол връхлетя Флорида този четвъртък. Макра че отслабна до тропическа буря, стихията бе съпътствана от проливни дъждове и силен вятър, които събориха електропроводи, наводниха домове и доведоха до смъртта на двама души, предаде БТА.

Около 350 000 домове и предприятия във Флорида останаха без електричество, след като бурята удари атлантическото крайбрежие като ураган с нестихващи ветрове със скорост от 120 км/ч.

 

 

По време на конференция губернаторът на щата Рон Десантис увери, че имат готовност и разполагат с ресурси за действия по справяне с нуждите след бурята. Според нея ветровете са основното притеснение.

Кевин Гътри, директор по управление на извънредните ситуации, в четвъртък предупреди жителите да останат на закрито, дори ако окото на Никол е преминало. По думите му има силни ветрове и потенциал за образуване на торнадо.

 

 

Поривите на вятъра достигнаха 161 км/ч в района на космическия център „Кенеди" в Кейп Канаверал, подлагайки на изпитание новата ракета на НАСА за над 4 млрд. долара. Тя остана на стартовата площадка, където се върна само преди няколко дни.