Денят започва с намалена видимост. В часовете преди обяд на много места ще има мъгли или ниска облачност. След пладне видимостта ще се подобрява. Вятърът в повечето райони ще утихне. Максималните температури ще са между 8 и 14 градуса, по-ниски в местата с по-трайни мъгли.

Слънчево ще е над планините, където вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток. Максималните температури на 1200 метра височина ще са около 9-10 градуса, а на 2000 метра ще са около 3-4 градуса.

Предимно слънчево ще бъде времето над Черноморието. Вятърът ще е слаб от северната четвърт, максималните температури ще са в интервала 10-12 градуса. Температурата на морската вода е около 13-14 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

Почти тихо ще остане времето в страната до края на седмицата. В събота времето в планините ще е слънчево и топло, а в равнините видимостта ще е намалена в сутрешните часове.

Следобедите ще са предимно слънчеви. Максималните дневни температури ще са около 9-14 градуса.

В неделя се прогнозира заоблачаване, а на много места ще има и вероятност за превалявания от дъжд или сняг. Температурите ще започнат да се понижават.

Още за времето:

Парниковите газове в атмосферата не намаляват

През декември ще станем свидетели на рядко астрономическо явление

Ноември е най-депресиращият месец