Денят започна с облачно, дъждовно и ветровито време. Валежите постепенно ще спират, а облачността ще намалява от запад-югозапад, освен в източните райони, където ще се задържи значителна.

Вятърът ще е умерен от запад-северозапад, но постепенно ще се усилва и с него ще започне да нахлува по-хладен въздух. Максималните температури ще са между 14 и 18 градуса.

В сила е жълт код за силен вятър в 10 области на страната, където скоростта на стихията ще достигне около 14-19 м/с, а поривите ще са със скорост до 20-22 м/с. Вижте за кои области е предупреждението ТУК.

Предимно облачно ще е над планините. Ще има валежи от дъжд, над 1800 метра ще вали сняг. След пладне облачността над масивите от Западна и Централна България ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът ще е силен от северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 8 градуса, а на 2000 метра - около 1.

По Черноморието ще е предимно облачно. Валежи ще има през целия ден, а вятърът ще е умерен от запад северозапад. Следобед ще се усили с пориви до 14-19 м/с. Максималните температури ще са между 14 и 16 градуса, а температурата на морската вода е около 19 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Ветровито остава времето в събота. Облачността ще е променлива, най-често значителна. На места в източната половина на страната ще има превалявания. Максималните температри ще са между 13 и 17 градуса. Вятърът ще отслабне в неделя, когато ще се разкъса и облачността.

Още за времето:

На Хелоуин ще наблюдаваме Синя луна

Ураганът Зета връхлетя щата Луизиана

Вижте кадри на красивото Северно сияние над Лапландия