Във вторник ще бъде предимно слънчево и сравнително топло. Разкъсана облачност ще има в северозападните райони, а над Югоизточна България ще премине нов циклон, заради който ще има превалявания.

Дъждът ще е временно интензивен, а в следобедните часове вятърът ще се усили, възможно е и да прегърми. Температурите днес ще достигат максимални стойности между 12 и 17 градуса.

Облачността над планините ще се увеличава в хода на деня, а вятърът ще се усилва. Валежи ще има над масивите на Южна България, а по най-високите части ще падне и сняг.

Следобед ще се появи топъл южен вятър, който ще засили снеготопенето и опасността от лавини. Максималните температури ще са между 3 и 9 градуса.

Снимка: pexels Снимка: pexels

В сряда над страната преминава поредният студен атмосферен фронт. Вятърът ще се усилва от северозапад на югоизток, очакват се и интензивни валежи. По високите части в Западна България и в Предбалкана ще прехвърчи мокър сняг, но няма да се натрупва снежна покривка.

Времето в четвъртък остава хладно, а до обяд на места все още ще превалява дъжд. След пладне валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. През почивните дни отново ще се радваме на слънце и сравнително високи дневни температури.

Какво ще бъде времето до края на април прочетете ТУК.

Още за времето:

Регистрирана е най-ниската температура в гръмотевичен облак

Пролетта настъпи – да подготвим тялото и ума

Тези стайни растения са полезни за здравето