Днес над страната ще има разкъсана облачност. Около и след обяд на много места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В много райони, главно в Западна България, ще има краткотрайни валежи от дъжд, които ще са временно интензивни и придружени от гръмотевична дейност.

Вятърът днес ще бъде умерен, в Източна България временно силен, от изток-югоизток. Максималните температури през деня ще бъдат между 16 и 22 градуса.

Над планините ще има значителна облачност. Следобед ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици. Вятърът ще е умерен до силен от юг-югоизток. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 11 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 4 градуса.

По Черноморието ще има разкъсана предимно значителна облачност. Вятърът ще е умерен до временно силен от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 16 и 18 градуса, температурата на морската вода е 14-15 градуса, а вълнението на морето е 2-3 бала.

През следващите дни ще преобладава облачно време, но ще има и слънчеви часове. В сряда около и след обяд над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Валежите временно ще бъдат интензивни, придружени от гръмотевици. Вятърът ще отслабне и на много места ще стихне.