Особености на детските футболни обувки и екипировка

При закупуването на първия чифт футболни обувки за вашето дете възникват доста въпроси и е полезно да бъдете запознати с някои детайли, за да сте по-сигурни в покупката си.

Каква е разликата между детските футболни обувки и тези за възрастните?

Децата са твърде чувствителни и могат да бъдат отблъснати или разочаровани от всяка нередност или незначително преживяване. Емоциите могат да им повлияят да се откажат от любимия си футбол, например поради неудобни и неподходящи обувки.

Футболните обувки за всички възрастови групи се изработват по най-високи технологии, но има някои ключови разлики. Футболните обувки за деца могат да бъдат изработени с малко повече обем, за да добавят допълнителна защита, също конфигурациите на шиповете може да са по-малки, за да намалят нуждата от последователна поддръжка.

Футболните бутонки са направени специално, за да запазят сцеплението ви с тревата и да дадат възможност на младите играчи да се движат бързо из терена и да променят посоката внезапно без да се подхлъзват.

Въпросът, който възниква при закупуването на първите бутонки за футбол, е дали наистина детето ви се нуждае от тях. Бутоните при детските футболни обувки намаляват плъзгането, особено когато тревата е мокра, осигуряват сигурността на децата и радостта от това, че носят специални обувки, като на големите футболисти, на които искат да подражават.

Мога ли да купя футболни обувки за детето си онлайн?

Определено! Има много предимства при закупуването на футболни обувки онлайн. Някои от тях са по-ниските цени, по-голям асортимент от продукти и разбира се удобството. Много хора не обичат да купуват нещо, което не могат да първо да пробват, но стига вашето дете да има крака с нормална форма, проблемът с размера изобщо не би трябвало да ви притеснява при пазаруването онлайн.

Както знаете в големите магазини при онлайн пазаруването връщането или заменянето на стоките е доста лесно и бързо, така че спокойно избирайте качеството, което вашето дете заслужава.

Как да разберете кои футболни обувки са най-подходящи? Има няколко фактора, които да вземете предвид - вида на терена и позицията на която играе детото ви. Трябва също да се съобразите с опората и материала, сцеплението, теглото и прилягането на обувките.

Детски футболни екипи

Намирате ли за объркващо, когато избирате кой детски футболен екип да закупите? Това може да се да се получи, поради смяната на стиловете на комплектите. Всеки сезон клубовете обикновено издават нов комплект и често е трудно да разберете кой точно да купите, когато все още имате избор между най-новия дизайн и дизайна от предишния сезон. Ако търсите подарък за дете например и това трябва да е изненада, тогава няма да можете да попитате детето кой комплект би искало и от коя година. Ако посетите спортен магазин, може да получите помощ от продавач, но ако поръчвате артикула си онлайн, ще бъде трудно без помощ и допълнително проучване. Друг основен фактор, с който хората трябва да се съобразяват при избора на детски футболни комплекти, са размерите.

В зависимост от това на кой производител е спортният комплект, ще трябва да разгледате внимателно размерите, когато поръчвате артикула си. R-Gol са помислили за това и при избора на комплект, можете да се ориентирате лесно, като отворите “Table of Sizes”.

В онлайн магазина на R-Gol ще намерите качествената футболната екипировка, която търсите за вашето дете в раздела: KIDS | Футболни обувки, екипировка и аксесоари. Магазина има лесна политика за връщане, бърза доставка и богато разнообразие спортни артикули.