Коледа чука на вратата, а много хора все още се чудят какво да подарят на близките си. Книгата може да бъде много подходяща изненада и ето няколко причини да я подарите на някого:

Първо, когато подарявате книга е сякаш да дарите пътуване до различни краища на света. Освен това давате възможност на човека за среща с интересни персонажи, изживяващи невероятни истории.

Второ, сами знаете, че книгите не са толкова скъпи в сравнение с дрехите, бижутата или електроуредите.

Трето, книгата говори, че сте загрижени за здравето на другия. Много изследвания сочат, че четенето стимулира паметта и намалява стреса, а също има и положителен ефект върху съня.

Четвърто, книгата се смята за много личен подарък, защото чрез нея човек казва "Това ми харесва и искам да го споделя с теб".

Пето, подарявайки книга, демонстрирате и своя интелект, защото очевидно ви харесва да четете. Ако пък подарите книга, за която всички говорят, това показва, че сте в крак с времето.

Шесто, когато подарите книга, вие учите другия на любов към културата. Американско изследване показа, че хората, които четат за удоволствие, са по-склонни да посещават музеи или концерти.

Седмо, ако не друго, книгата, получена като подарък, може да послужи като добро средство за самоотбрана, в случай че човек си навлече неприятности с агресивни или досадни хора.

Прочетете и:

Как да изберем коледни подаръци