Младежката програма за иновации на Световния фонд за дивата природа (WWF) – „Панда Лабс“ (Panda Labs), се завръща с ексклузивен семестър, посветен на бъдещето на енергията. Това се съобщава на сайта на природозащитната организация.

С фокус върху справедливия енергиен преход и развитието на въглищните райони, семестърът се провежда едновременно в България, Северна Македония, Сърбия и Черна гора.

Panda Labs се концентрира върху активната работа с млади хора от регионите на въгледобив чрез провеждане на поредица от обучения, хакатони, мрежови събития и регионални срещи.

100 гимназисти и 50 студенти от всяка страна ще бъдат обучени да разработват устойчиви, иновативни бизнес решения и зелени старт-ъпи в местните общности.

Основната цел на WWF България и неговите партньори е да се положат основите на едно отговорно бъдеще в регионите, където това е най-належащо.

Подготвителната част на семестъра стартира на 6 април с поредица от три уебинара, на които ще бъдат представени предизвикателствата, пред които всички ние сме изправени. Те ще бъдат последвани от три лекции в СУ „Св. Климент Охридски“ и УНСС в периода между април и юни 2022 г.

Основната цел на програмата Panda Labs Junior е да допринесе за справедлив преход и навременно развитие на знания и предприемачески капацитет сред младежите във въглищните райони в четирите държави.

Прочетете и:

Връщането към изкопаеми горива заради войната в Украйна е заплаха за климата

Часът на Земята на WWF обедини хиляди хора в името на природата

Климатичната криза е на прага ни